Akkrum.net


Het kernteam van Bloeiweek in Akkrum-Nes heeft voor 3.000 euro aan cheques voor drie projecten uitgereikt. Tom Yntema van Akwaseum ontving 1.200 euro voor het planten van fruitbomen in het dorp. Henk Hooiveld nam 1000 euro in ontvangst namens de twee basisscholen om het schoolplein groener te maken en Jenny Hoekstra van 1Miljoen Mini Missies kreeg 800 voor een kunstzinnig watertappunt in het dorp.

De vertegenwoordigers van de drie spaardoelen werden dinsdag 25 juni 2024 bij de Brede School in het zonnetje gezet. Voorzitter Gerda van Lingen gaf de cheques namens het kernteam van Akkrum-Nes Bloeit. Tijdens de Bloeiweek konden dorpsbewoners punten verdienen door mee te doen aan verschillende activiteiten. Deze punten werden vertegenwoordigd door houten fiches en verzameld in spaarpotten voor drie verschillende projecten.

De uitkomsten van de evaluatie van de eerste Bloeiweek in Akkrum en Nes (H) waren ronduit positief. In september 2024 starten de voorbereidingen voor de Bloeiweek 2025.

Op de foto van links naar rechts schooldirecteur Henk Hooiveld, MiljoenMiniMissies-vertegenwoordiger Jenny Hoekstra en Tom Yntema van Akwaseum.

Foto: Bloeiweek Akkrum