Akkrum.net

De bestellingen voor de zelfgebakken cranberrywortelcourgettecake van Nadia Amah Apedo uit Akkrum stromen binnen. Ze biedt de suikervrije lekkernij aan voor een bedrag van vijf euro. De gehele opbrengst van haar bak-actie gaat naar giro 555 voor de slachtoffers van het geweld in Oekraïne.

,,Met de opbrengst van mijn cakes wil ik de mensen uit Oekraïne in deze ongelooflijke crisis helpen’’, reageert Nadia Amah Apedo. De Akkrumse heeft haar oproep op Facebook en Instagram geplaatst. Haar volgers reageren enthousiast en bestellen direct een cake. In de eerste week had ze direct veertig bestellingen binnen. ,,Pfff, waar ben ik aan begonnen'', zegt ze, terwijl ze twee cakes op een adres in Akkrum bezorgt. Ze heeft nog een flink aantal in haar fietsmandje, die ook nog rondgebracht moeten worden en gaat gauw verder.

De luchtige wortel-courgette-cake is met cranberries bereid en bovendien suikervrij. ,,Misschien ken je een cake met deze ingrediënten niet, maar het is een zeer toegankelijke cake die heerlijk bij de koffie of thee past.’’ Smulpapen kunnen het recept via een berichtje op Facebook opvragen,

Meer informatie op de Facebook-pagina van Nadia Amah Apedo

Foto's: Nadia Amah Apedo

220310 Akkrum Oekraine cake in oven 1000