Akkrum.net

Aan de tafel met het thema Landbouw, Natuur en Landschap ligt een hoogtekaart op de tafel. Op zich is het niet heel bijzonder om op te merken dat Akkrum en Nes op een verhoging liggen. Het is immers niet voor niets dat in het verleden op deze plek aan de oevers van De Boarn de eerste bewoners neerstreken. Op die plek hielden ze de voeten droog.

Toch is de verhoging in het landschap relevant voor de landbouw. De verwachte verhoging van het waterpeil in het veenweidegebied is allesbepalend voor de haalbaarheid van landbouw op de manier, die we nu kennen. Wat is het effect van de verhoging van de waterspiegel voor de agrarische bedrijven in de omgeving van Akkrum?

Eens te meer wordt duidelijk dat de ruimte, waarbinnen we de verschillende ruimtelijke uitdagingen willen aangaan, beperkt is. Dit onderstreept het belang van het initiatief om de verschillende uitdagingen op een integrale wijze te benaderen.

De opbrengst van de tweedaagse ontwerpconferentie wordt in de komende weken in een boekje gepubliceerd. Dat boekje wordt huis aan huis aan alle inwoners van Akkrum en Nes verspreid.

  • Volg deze nieuwsfeed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen tijdens deze twee dagen.