Akkrum.net

de eerste schetsen staan op papier

Na een korte kennismaking hebben de deelnemers aan de eerste Schetsschuit voor Akkrum-Nes uitgewisseld wat zij als kwaliteit van beide dorpen zien. De eerste schetsen staan daarmee als verslag op papier. Wat opvalt is dat er meteen kansen en ontwikkelmogelijkheden gezien worden.

Na afloop van deze eerste ronde werden de schetsen in de groep gepresenteerd. Met de verschillende invalshoeken en thema’s kwamen ook verschillende kwaliteiten aan bod. Bij elke tafel is de sociale verbondenheid van Akkrum uitgebreid besproken. Het grote aantal voorzieningen, evenementen en verenigingen in verhouding tot het aantal inwoners werd geroemd.

Met de rug naar het water
In ruimtelijk opzicht valt het op dat de openbare ruimte Akkrum voor een groot deel van het water is afgekeerd, terwijl het riviertje De Boarn zo bepalend is geweest voor de vorming van de dorpen.
 
Elk nadeel…
Soms gaan kwaliteiten en nadelen hand in hand. Het feit dat het spoor de dorpen Akkrum en Nes in tweeën splijt, is zeker niet fraai, maar het biedt wel als kwaliteit dat we een treinstation midden in het dorp hebben, in plaats van aan de rand. Het biedt ruimte voor Cruyffiaanse opmerkingen…
 
  • Volg deze nieuwsfeed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen tijdens deze twee dagen.