Akkrum.net

Zonnig weer, een fris windje, maar in de luwte was het best toeven. De start van het watersportseizoen in Akkrum-Nes zaterdag 29 april 2023 kon niet beter. Bezoekers konden op verschillende plaatsen terecht voor allerlei activiteiten. Daarmee trapte ook de gemeente Heerenveen het seizoen af. Wethouder Hedwich Rinkes kwam ‘s middags naar de prijsuitreiking van de SUP-race over 28 kilometer, waarvan de finish achter grandcafé-hotel Goerres lag.

Enkele tientallen jongens en meide vermaakten zich in jacthaven Drijfveer met het team van Brandweer Akkrum. Ze konden zelf voor brandweerman of -vrouw spelen en mochten met een brandslang ook zo ver mogelijk de haven in spuiten. De ‘static show’ van tankautospuit gaf belangstellenden inzicht in de apparatuur en gereedschap van het brandweerkorps.

Waterballen
De waterballen op recreatiepark Tusken de Marren waren ook bijzonder in trek. Op het vakantievillapark waren verschillende activiteiten georganiseerd. Terwijl de kinderen zich op het water uitleefden, konden ouders de woningen bekijken. Belangstellenden konden tijdens rondleidingen kennismaken met de verschillende types recreatievilla’s.

,,Wij waren erg blij met deze zonnige middag wat er voor zorgde dat zowel de meivakantiegasten als dorpsbewoners genoten van het plezier wat de kinderen aan de waterballen hebben beleefd. Tevens waren er geïnteresseerden vanuit eigen dorp en omgeving voor de toekomstplannen van Tusken de Marren'', aldus parkmanagement Sophia Eringa na afloop.

Suppen door Akkrum-Nes
Met een groepje enthousiaste beginners heeft SUP Away uit Grou een rondje door Akkrum gemaakt. De clinic werd bij de haven van watresportvereniging AWS Eendracht gegeven. Een tiental suppers koerste vervolgens onder de brug in de UT-wei naar de Sitadel, waar ze in het oude centrum van Akkrum terecht kwamen. ,,Het was druk bezocht met leuke en gefocuste deelnemers van jong tot oud’’, aldus Aukje Postma van SUP Away.

Sloeproeien
Zowel in Aldeboarn en Akkrum daagde sloeproeivereniging Tréwes de bezoekers uit om mee te roeien. ,,In Aldeboarn zijn we een paar keer met een volle sloep vertrokken. In Akkrum lagen we met twee sloepen en daar hebben ook veel bezoekers de riemen opgepakt. Naast bewoners van Aldeboarn, Akkrum en omstreken zagen we in met name Akkrum ook veel toeristen, die overal vandaan kwamen - van Limburg tot Zuid-Holland. Een aantal is erg gemotiveerd om aan te sluiten bij de recreatieteams.Twee van hen zijn al zo fanatiek dat het doel van Harlingen-Terschelling-race al op hun netvlies staat. Het was een zeer geslaagde dag. Mochten er nog liefhebbers dan zijn die zeker welkom'',aldus het Tréwes-bestuur.
 
 

Foto's: SUP Away, Tusken de Marren, Brandweer Akkrum, AWS Eendracht

De deelnemers aan de clinic van SUP Away uit Grou maakten direct al een rondje door Akkrum.230429 Akkrum watersportdag Supaway rondjeAkkrum2

 

Spuiten met een echte brandslang van Brandweer Akkrum230429 Akkrum Watersport opening brandweer2

 

Genieten in een waterbal op recreatiepark Tusken de Marren.230429 Akkrum Watersport start TuskendeMarren waterballen

Nog geen reacties.

(advertentie)