Akkrum.net

Zeilschool Pean in Nes (H) mag zijn twaalf waterlodges defintief laten staan. In een bodemprocedure heeft de bestuursrechter de bezwaren van de overburen, de familie Kerssemakers, ongegrond verklaard. De bezwaarmakers, die op tweehonderd meter afstand zelf een tweede huis hebben, vonden dat ze tegen een Vinex-wijk aankijken. In meerdere gerechtelijke procedures kreeg de zeilschool gelijk.

De opluchting bij zeilschool Pean is groot. De bezwaarmakers kondigden vorig jaar maart aan ,,zoveel mogelijk procedures aan te zullen spannen. Toen ze besloten om een week lang elke dag een handhavingsverzoek in te dienen, wisten we dat tegen zoveel onredelijkheid niet te strijden zou zijn”, reageert Rienk de Jonge van zeilschool Pean.

Er ontstond discussie over of de nieuwe waterlodges voldeden aan de vergunning. De gemeenteraad van Heerenveen legaliseerde de plannen begin vorig jaar alsnog. De bezwaarmakers waren niet blij met dat besluit. De waterlodges zouden aanvankelijk deels aan het zicht worden onttrokken met een groenrand van bomen, bossages en riet en deels doorkijken hebben naar de omgeving. Een van de recreatiewoningen, die geen 40 tot 60 m2 maar allemaal 70 m2 groot zijn geworden, staan nu aan de waterkant. Fetze Andringa uit Birstum – en een ook eigenaar van een vakantiewoning aan de overzijde van De Greft – kijkt er tegenaan en tekende om die reden ook bezwaar aan.

De medewerkers van zeilschool Pean kregen vanochtend gebak bij de koffie, vertelt mede-eigenaar Rienk de Jonge. ,,We hebben steeds groot vertrouwen in een goede afloop gehad.'' Wat hem betreft roken beide partijen binnenkort de spreekwoordelijke vredespijp bij een kop koffie. ,,We willen als buren graag op goede voet verder met elkaar.''

Foto's: Zeilschool Pean

220603 Nes Pean waterlodges

Nog geen reacties.

(advertentie)