Akkrum.net

De leerlingenvoorstelling van de Akkrumer zangschool 'Sing Friesland' Van zaterdag 14 oktober 2023 was een doorslaand succes.Ruim 40 leerlingen en hun 5 zangcoaches lieten in de Utingeradeelhal hun zangtalent horen met uiteenlopende liedjes, van pop tot rock en van blues tot ballads. Een aantal leerlingen zong met behulp van een tape-act, anderen zongen live met de Sing Friesland band. Iedereen zong op zijn of haar eigen niveau en er kwam veel publiek op af. 

Applaus

In het eerste gedeelte van de avond brachten de jongste leerlingen een spetterend optreden met liedjes van o.a. Kinderen voor Kinderen, the Spice Girls, en K3. Daarna kwamen de oudere leerlingen op het podium. Zij maakten er een ware  show van en namen als echte artiesten het applaus in ontvangst.

Later op de avond gaven ook de zangcoaches: Annerike van de Straat, Peter Postma, Marit Dijkstra, Agnes Sambrink en Hella de Vries een spetterend optreden, inclusief vuurwerk en lichtshow. De Akkrumer zanger Frerik de Swetser (tevens partner van Annerike) kreeg de voetjes van de vloer met zijn vertolking van het nummer "Long Blonde Animal" van Golden Earring.

Overwinning

Daarnaast gaf de Akkrumer fotograaf Amarins Zandstra alle leerlingen de gelegenheid op de foto te gaan als een echte artiest met microfoon en gitaar. Annerike van de Straat van Sing Friesland kijkt terug op een zeer geslaagde avond: "Voor onze leerlingen is het een geweldige ervaring om niet alleen zangles te krijgen maar ook eens echt op een podium te zingen met een live-band. Voor sommigen was dit de eerste keer dat ze voor publiek zongen en dat is dat echt een overwinning. Het publiek was laaiend enthousiast en liet geregeld weten dat een optreden van Sing Friesland zeker voor herhaling vatbaar is." 

Op de foto de zangcoaches van links naar rechts: Peter Postma, Marit Dijkstra, Annerike van de Straat, Hella de Vries, Agnes Sambrink. Foto: Amarins Zandstra

 

2023 10 17 singfriesland2023 10 17 singfrieslandband

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)