Akkrum.net

30 maart 2019: De drie koren uit de drie Friese dorpen Nes tijdens het optreden in de katholieke kerk op Ameland.

Drie koren uit de drie Friese dorpen met de naam Nes zingen op zaterdag 11 maart 2023 voor de derde keer samen. Het initiatief komt van Popkoor Akkrum, dat ook veel leden uit Nes (H) heeft. Samen met het pop- en gospelkoor In Spirit van Nes op Ameland en het popkoor Gewoan Oars uit Nes bij Dokkum wordt een gezamenlijk optreden in de Utingeradeelhal gehouden.

 Het eerste optreden in de serie werd op 9 februari in 2019 in de Theaterkerk in Nes (Noardeast-Fryslân) gehouden. ,,Het was erg gezellig om met het gehele koor in de bus naar deze prachtige locatie aan de rand van de Waddenzee te rijden’’, vertelt Menno Bokslag van Popkoor Akkrum.

Het tweede concert was op 30 maart 2019 in de na een allesverwoestende brand herbouwde rooms-katholieke Sint Clemenskerk in Nes op Ameland. ,,Met het hele koor zijn we op de veerboot naar het eiland gegaan en daar in een groepsaccommodatie overnacht. Super leuk!’’ Het publiek was erg enthousiast over beide optredens en dat resulteerde in een unieke wisselwerking tussen de koren.

Omdat de Amelanders in eerste instantie eenmaal optreden op de vaste wal wel genoeg uitdaging vonden, was een derde concert niet direct aan de orde. Na de tweede keer werden de eilanders zo enthousiast, dat ze er wel een derde keer in Nes (H) aan vast wilden plakken. De coronapandemie dwarsboomde dat plan echter lange tijd, maar bleef wel sluimerend aanwezig. ,,We durven het nu aan en op 11 maart 2023 gaat het gebeuren: Yes3xNes! in de sporthal van zusterdorp Akkrum. De voorbereidingen zijn gestart en we maken er een spetterend optreden van.’’

Foto's: Nanne Nicolai

Nog geen reacties.

(advertentie)