Akkrum.net

De coronaregels in mienskipssintrum Leppehiem te Akkrum worden weer aangescherpt. Na een versoepeling eind januari steeg het aantal besmettingen onder bewoners en medewerkers fors. Het risico op een toenemend aantal besmettingen groeit daarmee ook. En dat terwijl het aantal besmette en daardoor niet inzetbare medewerkers in de zorg toeneemt, aldus het bestuur in een brief aan bewoners, cliënten en verwanten.

De nieuwe regels gelden met ingang van woensdag 2 februari 2022. Medische mondkapjes zijn dan verplicht. Rondlopen mag niet. Bewoners mogen maximaal vier bezoekers per dag verwelkomen. Ook de activiteiten voor mensen buiten Leppehiem liggen voorlopig stil. Kinderen van 9 jaar en ouder worden ook verplicht een medisch mondkapje te dragen.

Voor de bewoners van Leppehiem worden eten, koffiedrinken en activiteiten per afdeling georganiseerd. Bezoekers kunnen daar niet meer bij zijn. Het winkeltje kan zonder afspraak worden bezocht, maar slechts één bezoeker mag naar binnen. Afspraken moeten wel worden gemaakt voor het zwembad, de fysiotherapie in de oefenzaal, de pedicure en de kapper. Kerkdiensten worden in Leppehiem voorlopig niet meer gehouden. Ook komt de kledingwinkelier niet meer langs.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)