Akkrum.net

Een dieplader heeft de voegovergangen van de betonbrug in de rondweg van Akkrum zodanig beschadigd dat herstel nodig is. Aannemer Schagen Infra heeft daar een hele week voor nodig. De brug wordt vanaf maandag 15 juli 2024 afgesloten. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid.

De schade aan de brug, die in 2016 in gebruik is genomen, is ontstaan doordat een dieplader de stalen kantstukken kapot reed. Het vrachtverkeer heeft in de afgelopen jaren ook voor slijtage gezorgd. De gemeente Heerenveen verhoogde eerder al het asfalt aan de kant van De Loads/Mounedyk om verdere schade te voorkomen. Het wegdek aan de kant van de vernielde voegovergang wordt nu over een lengte van twintig meter ook opgehoogd. Tegelijkertijd wordt in de week van de afsluiting de vernielde voegovergang hersteld.

Tijdens de werkzaamheden is het brugdek afgesloten voor alle verkeer. Gedurende de hele week vanaf 15 juli 2024 wordt doorgaand verkeer van buiten het dorp via rijksweg A32 omgeleid. Plaatselijk verkeer kan via het vernieuwde centrum rijden.

De chauffeur van de dieplader, die de voegovergang heeft vernield, heeft zich niet gemeld.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

De Polsleatbrug in de randweg van Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)