Akkrum.net

,,We hebben een heerlijke week gehad.’’ Met brede glimlach op het gezicht constateerde de organiserende werkgroep van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes dat de Spikerspulwike 2023 meer dan geslaagd was. Daarbij kregen ze hulp van zo’n tweehonderd vrijwilligers en sponsors, die er samen voor zorgden dat de ongeveer 125 deelnemers hun mooiste hutten konden bouwen.

De werkgroep gaat zich alvast voorbereiden op volgend jaar. Dan bestaat de Spikerspulwike tien jaar en ook ,,dat belooft weer enorm spektakel te worden’’.

De derde en laatste dag van de negende editie van de Spikerspulwike stond in teken van het afbouwen van de hutten. In de ochtend van vrijdag 1 september 2023 werden de hutten afgetimmerd en de laatste versieringen aangebracht. Tijdens de lunch waren er pannenkoeken, die heerlijk in de hutten werden opgegeten.

‘s Middags waren er workshops. De kinderen konden van alles doen: pylkjebuis maken, tasjes verven, reuzebelleblaas en nog veel meer. Ook speelden ze kinderen lekker in hun zelfgemaakte hutten en uiteraard konden de kinderen ook weer lasergamen.

Familie, vrienden en bekenden konden halverwege de middag langskomen om de hutten bewonderen. Dat gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje. Daarmee kwam een eind aan de zomervakantie, waarvan traditiegetrouw de laatste drie dagen volop getimmerd en gespeeld kan worden.

Foto's: S\pikerspulwike Akkrum

230901 AKkrum Spikerspulwike 1230901 AKkrum Spikerspulwike 2230901 AKkrum Spikerspulwike 3230901 AKkrum Spikerspulwike 5230901 AKkrum Spikerspulwike 6

Nog geen reacties.

(advertentie)