Akkrum.net

De nieuwe informatieborden en richtingwijzers voor pleziervaarders rond Akkrum-Nes worden deze week geplaatst. De blauwkleurige panelen komen in het dorp zelf en langs de waterwegen. Het logo van Waterrijk Akkrum-Nes prijkt op de borden met informatie over de passantenhavens, de bruggen, de voorzieningen in het dorp en de nog te varen afstanden. De 24 panelen worden net op tijd voor de start van het watersportseizoen op 1 april 2023 geplaatst.

Op de borden is uiteenlopende informatie te vinden. De panelen langs het water laten onder andere de nog te varen afstanden naar Akkrum zien. Bij bruggen wordt pleziervaarders met boten van geringe hoogte gevraagd om onder de duikers te varen, zodat de brug niet geopend hoeft te worden. Ook zijn er welkomstborden bij de verschillende havens met tekst en uitleg over aanmeren, de aanwezigheid van douches, de route naar het dorpscentrum. Een ander bord vertelt in iconen dat er een treinstation, winkels, restaurants, oplaadpunten en tankstations zijn. Voor weggebruikers staat op de Ulbe Twijnstrawei een bord, waarop wordt uitgelegd dat het kruispunt vlak voor de Meinesleatbrêge druk is en de wachttijden kunnen oplopen.

De borden zijn gemaakt door AbelLeisure uit Lochem, die als basis opnieuw te gebruiken plaatmateriaal van onder andere hennep gebruikte. De voorbereidingen voor het bedrijf bestonden onder andere uit een vaartocht met een gehuurde sloep door de omgeving van Akkrum op een zonnige dag in augustus 2022. Ook nu gaan de medewerkers varend op pad om de borden langs de vaarroutes te plaatsen.

Foto/illustraties: AbelLeisure

230328 Akkrum Bebording vaarrecreatie rustigvaren watertoren

230328 Akkrum Bebording vaarrecreatie dezeduiker230328 Akkrum Bebording vaarrecreatie knooppunt230328 Akkrum Bebording vaarrecreatie passantenhaven230328 Akkrum Bebording vaarrecreatie rustig varen 1000230328 Akkrum Bebording vaarrecreatie UTWei brug

Nog geen reacties.

(advertentie)