Akkrum.net

Het elfde Watermuziekspektakel in Akkrum op zaterdag 20 mei 2023 heeft de Trigreppel, het nauwe vaarwater in het dorpscentrum, weer in de route opgenomen. Tijdens de vorige jubileumeditie werd dat deel geschrapt. Het eindconcert zou toen op een drijvend prodium in de kolk bij de spoorbrug worden gegeven, maar vanwege de dreigende regenbuien is dat toen naar de feesttent bij verhuisd.

,,De smalle Trigreppel levert hilarische taferelen op als er veel mensen tegelijkertijd varen. Eigenaren van afgemeerde bootjes verzoeken we vriendelijk om ze tijdig weg te halen zodat het varende publiek er geen hinder van heeft’, vertelt Hans Bijker, organisator van het evenement dat als afsluiter van Reuzedei 2023 geldt.

Tijdens de komende editie staan twaalf optredens langs De Boarn en Trigreppel op het programma. Vanaf half acht ‘s avonds ,,zullen de wateren van Akkrum bruisen van muziek en dansende feestvierders in hun sloep, rubberboot, kano of iets anders dat drijft’’, verwacht Hans Bijker. Mensen die niet in het bezit van een bootje zijn, kunnen ook vanaf de wal van alle optredens genieten.

,,We hebben drie duo’s, de dames van Partour, Duo No Sa uit Terherne en voor de noodzakelijke countryklanken speelt Duo Moonvalley. Shantyliefhebbers komen aan hun trekken met de Kromme Knillessjongers. Bigband Gruppo di Brasso en het Mixorkest van muziekvereniging Harmonie ontbreken ook dit jaar niet. De zangers Gerrett Trûbadoer en de Friese trûbadoer Adri de Boer zorgen voor mooie en humoristische meezingers.’’

Bekende popnummers worden gebracht door de bands Plan B en Wat Let. Ook Popkoor Reunited uit Leeuwarden is present. De finale wordt verzorgd door de Akkrumer muziekkapel Bjusterbaarlik.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

230520 Akkum Watermuziekspektakel Plattegrond 2023

 

Nog geen reacties.

(advertentie)