Akkrum.net

De wandelroute over het aquaduct bij Akkrum is hermetisch afgesloten door twee meter hoge hekken met gaas. Wandelaars en met name hondenbezitters zijn hun ommetje daarmee kwijt. Rijkswaterstaat heeft een kooiachtige constructie op de oostkant van het Leppa Akwadukt laten plaatsen. De strengere veiligheidseisen nopen de dienst daartoe, aldus een woordvoerder. ,,It is ús terrein. Wy wolle de ferantwurdlikheid net drage as der slimme ûngemakken of wat oars bard.’’

Het schelpenpaadje was sinds vorige week door een nieuw hek geblokkeerd. Even verderop waren in hetzelfde hek op zeven plaatsen grote gaten in het gas geknipt. Gebruikers van het schelpenpaadje balen enorm van de maatregel. Volgens een van hen is er in de achttien jaar dat ze er haar hond uitlaat nooit iets gebeurd. Jongeren zijn niet te keren, zegt ze. Ze verwacht dat de jeugd nu met bootjes naar het aquaduct varen.

Mocht het hek rondom het aquaduct worden vernield, dan doet Rijkswaterstaat aangifte bij de politie. In het geval dat niet helpt, dan wordt naar een andere oplossing gezocht om de toegang tot het gebied te verhinderen.

Foto's: Akkrum.net

Nog geen reacties.

(advertentie)