Akkrum.net

Pieter en Marjette van Regteren Altena-Kaptein uit Haarlem waren de duizendste passant. Ze worden gefeliciteerd door wethouder Rinkes.

Niet alleen werd de duizendste bezoeker van de gemeentelijke passantenhaven in Akkrum dinsdag 12 juli 2022 verwelkomd, ook havenmeester Ina Sterkenburg-Meijer werd in het zonnetje gezet. Samen met een team vrijwilligers van watersportvereniging AWS Eendracht zorgt zij voor een warm welkom voor watersporters. Ze is er vrijwel dagelijks. Uit handen van wethouder Hedwich Rinkes van de gemeente Heerenveen kreeg zij een oranjekoek, die direct onder de aanwezigen werd verdeeld.

Pieter en Marjette van Regteren Altena-Kaptein uit Haarlem waren de duizendste passant in de gemeentelijke havens van Akkrum. Ze werden rijkelijk in het zonnetje gezet. Met hun ONJ-loodsboot Evergreen van 7,60 meter werden zij door de wethouder hoogstpersoonlijk ingeschreven. Bijzonder was dat Pieter van Regteren als jongetje leerde zeilen in een Akkrumer Jol, de uitvoering zonder fok ,,waarin je ook kon roeien´´. Op haar beurt was Marjette van Regteren blij met de aangeboden oranjekoek. Daarvan zet ze deze zomer alle versies, die ze onderweg op hun vaartocht tegenkomen, op de foto.

De huldiging vond aanmerkelijk vroeger dan vorig jaar plaats, want toen kwam de duizendste passant op maandag 23 augustus langs, zo´n zes weken later. Het gemiddelde van drieduizend boten, die de gemeentelijke havens voor een of meerdere nachtjes aandoen, zal dat dit jaar aanmerkelijk hoger uitvallen, zo is de verwachting. Voorzitter Edze Posthuma van AWS Eendracht zei trots te zijn op de vroege ontvangst van de duizendste passant. ,,Als Akkrum hebben we een heleboel te bieden. Er is altijd wel wat te doen. Daar komen mensen op af.´´

Sinds enkele jaren wordt de exploitatie van de gemeentelijke ligplaatsen in Akkrum verzorgd door de AWS Eendracht. Naast de gemeentelijke passantenhaven aan het Heechein zijn dat de ligplaatsen aan de Ljouwerterdyk, It Stalt en bij de spoorbrug. De watersportvereniging heeft ook een eigen haven naast Jachtwerf Oost.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Wethouder Hedwich Rinkes kijkt hoe havenmeester Ina Sterkenburg de oranjekoek, die ze als dank voor haar werk en inzet heeft gekregen, uitdeelt.220712 Akkrum 1000ste passant havenmeester 1000

220712 Akkrum 1000ste passant ONJ Loodsboot 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)