Akkrum.net

De voorbereidingen voor de elfde editie van Reuzedei in Akkrum op zaterdag 20 mei 2023 zijn in volle gang. Tijdens het evenement staan duurzaam wonen, werken en leven centraal. De organisatie is in handen van een hechte werkgroep, die al elf jaar in vrijwel dezelfde samenstelling en met vijftig vrijwilligers actief is. Op de dag zelf worden ook de NK Zonnebootraces en het Watermuziekspektakel gehouden.

Gastpreker op Reuzedei 2023 is radio- en televisie presentator Harm Edens. In de Terptsjerke vertelt hij onder andere over zijn vrijwilligerswerk als ambassadeur van het Wereld Natuurfonds (WNF). Edens zet zich op verschillende fronten in voor duurzaamheid. Het grote publiek kent hem als entertainer en presentator, die voor allerlei omroepen de meest uiteenlopende programma’s presenteert of er aan meewerkt.

Record Duurzame Markt
Voor de Duurzame Markt tijdens Reuzedei heeft zich een recordaantal kraamhouders aangemeld. Antje Kneefel van de werkgroep: ,,We zitten op dit moment op meer dan vijftig deelnemers. Dit is bijna een verdubbeling van vorig jaar. Na de coronajaren was iedereen wel terughoudend. Wij hebben nu zelf ook veel promotie bij andere duurzame markten gemaakt. Daar hebben we veel deelnemers vandaan’’. Op de duurzame markt is van alles te vinden over verduurzamen van de woning, duurzame voeding, zeepjes, er zijn workshops en nog veel meer.

Rommelmarkt
Nieuw dit jaar is de rommelmarkt op de Galemaleane. Iedereen mag zich hiervoor aanmelden.

Muziek op Foodplein
Op het grasveld bij de spoorbrug staan dit jaar vier foodtrucks. Op het foodplein kan iedereen terecht voor een pizza, snack of verfrissend drankje. Het duo No Sa!, dat wordt gevormd door Mirjam Jellema en Sipke Vos uit Terherne, zorgt de hele middag voor live muziek.

Voor de kleine Reuzen
Voor de jeugd zijn er dit jaar een tal van activiteiten. Ze konden zich daarvoor op de beide basisscholen opgeven, maar ter plekke mag dat ook. Aan de hand van een quiz neemt presentator Raynaud Ritsma van het tv-programma ‘Tsjil Tsjekt’ de kinderen mee in het thema duurzaamheid. Daarna gaan de kleine Reuzen in verschillende groepjes uiteen. In de spoortunnel kunnen de kinderen weer gebruik maken van de BMX-fietsen, waarmee ze hun snelheid, behendigheid en creativiteit kunnen testen.

Zonnebootraces en Watermuziekspektakel
Tijdens Reuzedei worden de NK Zonnebootraces gehouden, terwijl het Watermuziekspektakel een feestelijke afsluiter belooft te worden. Daarover meer op Akkrum.net.

Programma:
11.00 uur Start Young Solar
11.00 uur – 17.00 uur Duurzame markt & Foodplein
11.00 uur – 17.00 uur Rommelmarkt
11.30 - 12.30 uur Lezing Harm Edens*
13.30 uur activiteiten voor de kleine Reuzen
14.00 uur NK Zonnebootrace
15.15 uur opening zonnepark Leppagreide
16.00 uur Sprint zonnebootrace
19.30 uur WaterMuziekSpektakel
Aansluitend live muziek in eetcafé Kromme Knilles en grandcafé/hotel Goerres

* Locatie: Terptsjerke, Om ‘e Toer 6, Akkrum

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)