Akkrum.net

Een kapot gewaaid kleed boven het immense podium op de Tsjerkebleek heeft de vrijwilligers van de Akkrumer Passion donderdag nog de nodige kopzorgen bezorgd. Een harde wind aan het eind van de donderdagmiddag vernielde het witte doek, waardoor de vrijwilligers de volgende dag opnieuw aan de slag moesten. Vrijdagochtend vroeg waren ze alweer bezig. Na de start van de opbouw afgelopen maandag zijn dagelijks gemiddeld tien mensen met de opbouw in touw geweest.

De kaartverkoop loopt als een trein, vertelt Antje Kneefel van stichting Akkrumer Passion. Meer dan vijfhonderd belangstellenden worden vrijdagavond verwacht. Ze scharen zich rondom het grote podium, waarop de acteurs, muzikanten van bigband Gruppo di Brasso en het gelegenheidskoor zich bewegen. Over de hele lengte van de Tsjerkebleek is in het midden een pad vrijgehouden, waar het grote kruis het terrein op komt en ook de discipelen.

De generale repetitie is vrijdagmiddag. Liefhebbers kunnen vrijdagavond nog kaartjes bij de ingang van het terrein kopen. Aankoop via de mail sluit om vrijdagmiddag 12.00 uur.

Foto's: Akkrumer Passion en Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Het grote paarse kruis van de Akkrumer Passion heeft al een rondreis gemaakt. Het stond een tijd lang op de Brede School, waar leerlingen van beide scholen een boodschap op het kruis mochten schrijven. Bewoners van zorgcentrum Leppehiem kregen daar ook de gelegenheid voor.. Bewoonster Maaike de Leeuw leest de teksten.230407 Akkrum Passion kruis Leppehiem MaaikedeLeeuw 1000

230407 Akkrum Passion podiumopbouw230407 Akkrum Passion podiumopbouw 2 1000

Omrop Fryslân maakte de volgende reportage over de Akkrumer Passion.

Nog geen reacties.

(advertentie)