Akkrum.net

De eerste wedstrijd woensdag 16 augustus 2023 op het IJsselmeer bij Lemmer leverde het skûtsje van Akkrum een mooie vijfde plaats op. Schipper Pieter Meeter zeilde een stabiele race en behield de zesde plek in het klassement. De wedstrijd begon met een lichte wind van 2 tot 3 Beaufort, die later aantrok en vlagerig was.

Akkrum had weer een fantastische start en leek als eerste weg, maar kreeg vervolgens weinig wind, waar Grou die wel kreeg. Een aantal skûtsjes zeilden vervolgens op een kluitje naar de hoogste ton. Pieter Meeter vond nog ergens een gaatje en kon als vierde de ton rondden.

Heel lang bleven de eerste vier op dezelfde volgorde zeilen. Daarachter wisselden skûtsjes nu en dan van plaats. Totdat Langweer een prachtige slag maakte en Akkrum te pakken had. Dezelfde Langweer kwam ook nog in gevecht met Earnewâld en Súdwesthoek, terwijl koploper Grou alsmaar verder uitliep.

Joure en Leeuwarden leken nog heel dichtbij Akkrum te komen, maar in de voorlaatste ronde liep Pieter Meeter ver uit op beide skûtsjes en kwam als vijfde over de finish. Grou is al kampioen, met nog twee wedstrijden te zeilen. Maar er is nog volop strijd om een tweede of derde plek.