Akkrum.net

Het muziekgezelschap Samoosara & Friends geeft op zondagmiddag 26 mei 2026 een concert in de Lantearnetún in Akkrum. Het is het eerste van een reeks muzikale voorstellingen op de laatste zomerse zondagen van de maand. In september is de laatste.

 

Samoosara & Friends trakteert zijn publiek al meer dan tien jaar op een veelzijdig cultureel programma van Jiddische muziek. Met veel Friese teksten en witzen (grappen) voor een breed publiek. Samoosara bestaat uit Johan Cnossen (dwarsfluit en zang) uit Broek, Wietze de Jong (accordeon en zang) uit Lippenhuizen en Anje de Jong (viool en zang) uit Hemrik. Voor het programma ’10 jaar Samoosara’ spelen muziekvrienden Alwin de Jong op gitaar en Ymkje Postma op contrabas mee. Met hun inzet krijgt de muziek een meer ritmische en vollere klank.

Een half uur fantastische muziek en verhalen, pauze met koffie of kruidenthee uit deze tuin, en dan nog een half uur heerlijk ontspannen. Bij slecht weer in zalencentrum De Lantearne. Entree is gratis, een bijdrage in de kosten is bij de uitgang welkom.

  • Lantearnetún, Boerestege Akkrum.

Het zomerprogramma van De Lantearnetún wordt door de Protestantse Gemeente Akkrum, de werkgroep Lantearnetún en Doarpskeamer Akkrum-Nes georganiseerd: De datum voor 2024 zijn:

  • 26 mei: Samoosara & Friends - Jiddische muziek en verhalen
  • 30 juni: Nanne Kalma en Ankie van der Meer - eigen luisterliedjes
  • 28 juli: Anton Ripassa - verhalenverteller met muzikale omlijsting
  • 25 aug: MUS - folkmuziek
  • 29 sept: Melomania - a cappella koor

Foto: Bob de Boer

Nog geen reacties.

(advertentie)