Akkrum.net

Vanaf Haskerdijken naar Grou zijn dinsdag lichtmasten geplaatst ter voorbereiding van de ombouw van de A32.

Het traject van rijksweg A32 tussen Grou en Heerenveen wordt de komende vier maanden volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd. Gedeeltelijke afsluitingen zorgen voor files tijdens de spits, verwacht Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Tijdens het grootschalig onderhoud is tussen Grou en Heerenveen tot 22 juni 2022 een rijstrook beschikbaar. In de richting van Grou zijn er dan twee rijstroken open. Het werk start komende maandag.

,,Vooral tijdens de spits verwachten we files. Weggebruikers moeten de gehele periode rekening houden met een langere reistijd’’, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Noord-Nederland. De voorbereidingen voor het groot onderhoud zijn al eerder begonnen. Vandaag plaatste de aannemer lichtmasten langs de A32 tussen Haskerdijken en Grou. Ook 's nachts wordt aan de weg gewerkt.

Niet alle werkzaamheden voor de komende maanden zijn al gepland. Van 22 juni tot 11 juli zijn er in beide richtingen weer twee rijstroken beschikbaar. Hoe het groot onderhoud na 11 juli wordt uitgevoerd, is nog onderwerp van gesprek tussen Rijkswaterstaat en de aannemer.

Gedurende deze periode zijn de volgende afsluitingen voorzien:

Toe- en afritten A32 tussen knooppunt Heerenveen en Grou:

Van maandochtend 13 juni 6:00 uur tot woensdagochtend 22 juni 06:00 uur:
o afrit Akkrum (13) vanuit de richting Grou;
o toerit Akkrum (13) in de richting van Heerenveen.

Van vrijdagochtend 1 juli 6:00 uur tot zondag 10 juli 6:00 uur:
o afrit Akkrum (13) vanuit de richting Heerenveen;
o toerit Akkrum (13) in de richting van Grou.

Afsluiting verzorgingsplaats De Smarpot bij Akkrum
– Van dinsdagochtend 7 juni 6:00 uur tot woensdagochtend 22 juni 06:00 uur.

Omleidingsroutes
De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)