Akkrum.net

Samen koekjes bakken voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

De actie voor KiKa van kinderopvang Boartershiem in Akkrum trok donderdagochtend volop de aandacht van de brandweer. Medewerkers en kinderen waren in de keuken van Leppehiem enthousiast bezig met het bakken van cakes, die volgende week vrijdagmiddag voor het goede doel in het dorp worden verkocht. In een moment van onoplettendheid ging het mis.

,,Dat bakken ging niet helemaal goed. We hadden een verbrande cake’’, aldus Boartershiem, die onderdak in Mienskipssintrum Leppehiem heeft. De rook zette het automatische brandalarm in werking, waardoor Brandweer Akkrum werd gealarmeerd. De bedrijfshulpverleners van Leppehiem kwamen ook direct in actie. Dank zij alert handelen kon het alarm binnen een dikke minuut worden ingetrokken, waardoor de brandweer niet hoefde uit te rukken.

KiKa-actie
Behalve de goed gelukte cakes worden volgende week vrijdagmiddag ook cupcakes en zelfgebakken koekjes uit de keuken van Leppehiem verkocht. Dat gebeurt vanuit een kraam voor de Poiesz-supermarkt. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Kinderen KankerVrij (KiKa). Kinderen van de buitenschoolse opvang en hun begeleiders zijn er ‘s middags na schooltijd: vanaf half drie tot zes uur.
 
Niet alleen met de verkoop van cupcakes wordt geld ingezameld. De kinderen van Boartershiem bakken samen met de senioren van mienskipssintrum Leppehiem ook koekjes. Bovendien mogen ze klusjes voor de oudere bewoners uitvoeren. Ze doen bijvoorbeeld de afwas of brengen lege flessen weg. De lijnen tussen de kinderen en senioren zijn kort: Boartershiem is in Leppehiem gevestigd.
 

Eerdere acties
Boartershiem zamelde eerder ook geld voor KiKa in. Eigenaresse Nienke van der Berg en Diana Wels van de kinderopvang vinden het beide ‘super’ om deze activiteit te organiseren. ,,In 2019 hebben we ook een actie voor KiKa gehouden. We organiseerden een klim- en klauterdag in de sporthal. Alle kinderen konden komen spelen en ook met reptielen kennismaken. Het entreegeld ging naar het goede doel.’’ De activiteit werd gecombineerd met een bingo voor de senioren in Leppehiem. Ook organiseerden ze een kinder- en kledingbeurs in het mienskipssintrum. De inkomsten van de huur van de stands ging naar het goede doel, net als die van de verkoop van de cake.

Foto: Boartershiem

 

Nog geen reacties.

(advertentie)