Akkrum.net

November 2006: Ruimtegebrek op verkiezingsborden. De grootte van de posters noopt plakkers van politieke partijen nauwgezet om te gaan met de beschikbare vierkante meters. Een bord in Akkrum is wel heel krap bemeten. Posters zijn over elkaar heen geplakt en sommigen verdwijnen helemaal uit beeld.

Het eerste verkiezingsdoek van Heerenveen komt in Akkrum te hangen. De lijsttrekkers van alle partijen onthullen het alternatief voor de houten of kunststof aanplakborden dinsdagmiddag bij het havenkantoor aan het Heechein. Op het doek zijn de verkiezingsposters van de politieke partijen gedrukt, die op woemsdag 16 maart 2022 aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen. De geplakte posters op de verkiezingsborden worden dit jaar niet gebruikt.

De gemeente Heerenveen wil de nieuwe doeken dit jaar uitproberen. Als het bevalt, dan worden de posters ook bij volgende verkiezingen op één doek geprint en opgehangen. De nieuwe doeken komen op de bekende plekken in alle dorpen in de gemeente te hangen. Elders in Nederland zijn de doeken al bij verkiezingen gebruikt. Onbekenden sneden vlak voor de provinciale-statenverkiezingen in 2019 de poster van de politieke partij Denk uit het zeildoek.

StemWijzer
De nieuwe StemWijzer wordt woensdagavond door burgemeester Tjeerd van der Zwan online. Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in Heerenveen zijn dertig stellingen van de twaalf deelnemende politieke partijen op een rijtje gezet. Bezoekers van de site kunnen aangeven of ze het met de stellingen eens zijn.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)