Akkrum.net

De familie Paulusma veegt het Melkerspaed schoon

Soms heel dikke dreunen, relatief veel en vooral ook illegaal vuurwerk, weinig vernielingen en voor het overige een heel rustige jaarwisseling. Akkrum en Nes beleefden in elk geval de warmste Oudjaarsdag ooit, uitgeluid door gebeier van kerkklokken, die vanwege het vuurwerkverbod tussen alle knallen door goed waren te horen.

De start van Nieuwjaarsdag 2022 ging op verschillende plaatsen gepaard met buurtfeestjes. Partytenten en heteluchtkachels zorgden voor beschutting, hoewel dat vanwege de hoge temperaturen niet direct nodig was. Vuurkorven of een afgedankt olievat gaven voldoende warmte voor de koukleumers. Het opruimen van vuurwerkresten was op de meeste plaatsen gauw gepiept.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Bij de foto boven: Richard Paulusma en zijn kinderen Collin, Sophie en Jarno ruimden nieuwjaarsochtend ook de restanten van het vuurwerk op. Ze hadden flink wat knallers en pijlen afgestoken en ,,dan moet je het ook weer opruimen, is ‘t niet?’’ Het was gezellig op de buurt. Veel buren waren buiten, een partytent zorgde voor extra sfeer.

Op de hoek van de G. S. Ruiterstrjitte en Leppedyk knalde een vriendengroep van Akkrumers en oud-Akkrumers er vijf grote dozen vuurwerk doorheen. Een vreugdevuur in een oud olievat completeerde het feestje. Terwijl de mannen nog op een oor lagen, veegde een buurman de grootste troep aan de kant, waaronder een aantal kapotte bierflesjes. ,,De mannen woene de tonne earst op it asfalt sette, mar mei dat fjoer brânt dêr sa in gat yn en dan moatst sa’n fernield stik der hielendal útfreze. Doe ha se de tonne op de stoepe setten, folle better.’’

 Op de hoek van de Suster van der Vegtstrjitte-Leppedyk: terwijl de feestvierders nog op een oor liggen, veegt een buurman de grootste troep aan.

 

In zijn uppie veegde Gerard Groothedde nieuwjaarsochtend het wegdek van De Reak schoon. ,,Het was rustig heel op de buurt.’’ Met de visite staken hij en de kinderen het nodige vuurwerk af. Een paar buren staken de straat over om elkaar nieuwjaar te wensen. De meeste mensen vierden de jaarwisseling toch liever binnen.

In zijn uppie veegt Gerard Groothedde het wegdek van De Reak in Nes schoon

Een pilon op de vaste brug bij woninginrichter Cor Oosterhoff werd met vuurwerk opgeblazen.

NIeuwjaarsdag 2022 AKkrum. Een pilon op de vaste brug bij woninginrichter Cor Oosterhoff is met vuurwerk opgeblazen.

Een verkeersbord aan de Dringelstrjitte sneuvelde dour vuurwerk.

Akkrum 2022, Nieuwjaarsdag - Een zwaar stuk vuurwerk heeft een verkeersbord aan de Dringelstrjitte in AKkrum volledig verwoest.

 

 

 

Illegaal vuurwerk iot de categorie F2, dat tijdens het vuurwerkverbod van 2021 verboden was aan te steken.

Nog geen reacties.

(advertentie)