Akkrum.net

De weggeefwinkel en kledingbank Foar Elkoar Sjop komt op zaterdag 1 juni 2024 naar Akkrum met kleding, speciaal ,,voor mensen die dat nodig hebben’’. De vrijwilligers zijn van 11.00 tot 14.30 uur in Doarpskeamer Akkrum-Nes aanwezig. Het initiatief is een vervolg op de eerste weggeefdag op vrijdag 20 oktober 2023. Behalve kleding was er toen ook servies, keukengerei, kerstversiering, decoratie en speelgoed.

De Weggeefdag is een initiatief van de sticht In Moaie Dei en de kleindgbank Foar Elkoar Sjop, die sinds de alles verwoestende brand op vrijdag 14 juli 2023 nog steeds geen eigen pand in Heerenveen hebben. ,,Zonder eigen onderdak is zo’n initiatief als in Akkrum voor ons steeds weer een logistieke uitdaging, die veel inzet en energie van onze vrijwilliger vergt’’, vertelt Gosse F. Spiekhout, op de foto zit hij rechts vooraan tijdens de vorige Weggeefdag in De Skuorre van Doarpskeamer Akkrum-Nes.

Het bestuur van de stichting In MoaieDei heeft donderdag 30 mei 2024 een gesprek met wethouder Sybrig Sytsma van Heerenveen over onder andere een vestigingsvergunning voor een nieuwe locatie aan de Loads in Heerenveen. ,,Na bijna een jaar willen we graag weer los, dat willen we al weer heel lang, aan onze inzet en enthousiasme zal het niet liggen’’, aldus Spiekhout.

Petitie voor nieuw onderdak
In Moaie Dei is op Petities.nl een actie gestart om handtekeningen voor hun nieuwe onderkomen te verzamelen. Insteek is het verkrijgen van een ontheffing van het omgevingsplan, zodat de kledingbank weer als vanouds aan de slag kan. ,,De hulp aan minder draagkrachtigen in de samenleving is nodig. Het gaat om een steeds groter groeiende groep mensen’’, aldus de toelichting.

  • Ondertekenen kan op deze link.
  • Zaterdag 1 juni 2024 11.00-14.30 Doarpskeamer Akkrum-Nes, Lange Miente 5, Akkrum

Foto's: In Moaie Dei

Nog geen reacties.

(advertentie)