Akkrum.net

2014 - Het eerste iepenloftspul 'Akkrumer Dream' met Yteke van der Wal in de hoofdrol als Puk.

Akkrum krijgt een tweede openluchtspel: Heksen. Opnieuw is de tuin van monumentale wooncomplex Coopersburg de plek, waar Dreamteater Akkrum op vier avonden in september 2023 een groots opgezette voorstelling voor jong en oud speelt.

Een projectgroep van zeven leden van Dreamteater Akkrum is sinds september dit jaar bezig met de voorbereidingen. Voor de bewoners van Coopersburg en omwonenden is zaterdagmiddag 3 december 2022 een voorlichtingsbijeenkomst in eetcafé Kromme Knilles gehouden.

Het openluchtspel is geschreven naar het boek Heksen van de Britse kinderboekenschrijver Roald Dahl (1916-1990), dat in de Engelse taal The Witches heet. Voor het openluchtspel is regisseur Job de Roo uit Leeuwarden aangetrokken.,,Hy makket benammen toniel op bûtenlokaasjes en wie fuort enthousiast doe’t hy foar it earst de tún fan Coopersburg seach. Foar him as theatermakker in perfect plak om in moai spectakel del te setten'', aldus Marja Wiersma van Dreamteater Akkrum. De Roo maakt van twee Engelse scripts een Friestalige versie speciaal voor de uitvoering in Akkrum.

De Roo heeft ervaring als theatermaker, zowel in Noord-Nederland als in Duitsland. Dit jaar won hij als regisseur met het iepenloftspul Peer Gynt de Gouden Gurbe voor beste openluchtspel en beste hoofdrolspeler. Ook is hij theaterdocent aan het Friesland College en voor het Friese toneelgezelschap Tryater.

  • Iepenloftspul Heksen van Dreamteater Akkrum
  • In de tuin van Coopersburg te Akkrum
  • Op donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september 2023

 

 

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)