Akkrum.net

Duiker Jarno Overdiep inspecteert de walkanten van De Boarn. Op de achtergrond de brug in de Kleasterwei

De brug over De Boarn in de Kleasterwei in Nes (H) is vanaf komende maandag twee weken lang regelmatig gestremd. Aannemer Van der Wiel Infra & Milieu begint dan met het pompen van beton in de matras, die een einde moet maken aan het lekken van verontreinigingen vanuit de waterbodem. Weggebruikers moeten omrijden. Hulpdiensten kunnen er de meeste tijd wel langs.

De brug is niet dag en nacht gestremd, vertelt werkvoorbereider Frans Boomsma van Van der Wiel Infra & Milieu. ,,Meest gaat het om een paar uurtjes per dag en ook als de pompauto of betonmixers er moeten staan.’’

Een eerste test met het pompen van beton begint donderdagochtend 27 januari 2022. Dat gebeurt op het terrein waar de gasfabriek destijds stond. Het terrein zelf is vervuild en de bodem van De Boarn ook . De bestaande isolatielaag, die tijdens een sanering in 2015 op de bodem is gelegd, kan de geïsoleerde vervuiling van de voormalige gasfabriek niet volledig tegenhouden. Mede door gasvorming in de bodem komen incidenteel nog steeds verontreinigingen naar bovendrijven.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)