Akkrum.net

Een vrachtwagen is woensdag aan het eind van de middag vast komen te zitten onder het viaduct in de Boarnsterdyk te Akkrum. De oplegger achter de truck raakte zwaar beschadigd en moest in delen worden afgevoerd.  Een rijstrook was gedurende langere tijd deels gestremd. Het verkeer kon de plaats van het ongeluk moeizaam passeren.

De drukte op de afslag naar de Bokkumer Omwei richting Grou was groot vanwege de tijdelijke afsluiting van de op- en afritten naar rijksweg A32, die momenteel wordt gereconstrueerd. Alle verkeer neemt daarom de routes binnendoor. Drie vrijwilligers in oranje veiligheidsvhesjes boden spontaan hun diensten aan om het verkeer te regelen.

Het viaduct in de Boarnsterdyk is alleen toegankelijk voor voertuigen, die niet hoger dan 3,30 meter zijn. Verkeersborden en roodwitte markeringstekens op het viaduct zelf waarschuwen daar ook voor. De vernielde oplegger, die deels met machines en materiaal was geladen, was voorheen eigendom van Portena Transport in Heerenveen en is overgenomen door derden.

Foto's: Gerard Schepers

220622 Akkrum viaduct vrachtwagenvast verkeerregelen220622 Akkrum viaduct vrachtwagenvast verkeerregelen 2

 

Nog geen reacties.

(advertentie)