Akkrum.net

Met tromgeroffel van beppesizzer Sjoerd Sixma onthulde Hennie Sixma zaterdagmiddag het eerste doek van de kunstroute Slach troch Akkrum, een wandelroute van vier kilometer met zo’n veertig kunstwerken. De eer viel haar te beurt omdat haar vorig jaar overleden man Eelco Sixma zeer bij de de route betrokken was en er zelf met schilderijen van onder andere zijn herdershond Hotze ook frequent aan bijdroeg.

De officiële opening vond plaats bij de start van de kunstroute nabij de spoorbrug in Akkrum. Vandaar loopt de route dwars door het dorp naar onder andere jachthaven Drijfveer, waar ook een aantal doeken met foto’s van kunstwerken hangt.

Veiling
Met de opbrengst van de verkoop van de doeken van de kunstroute 2023 kan de organisatie weereen deel van de kosten voor de editie van 2024 bekostigen. De veiling vond zaterdagmiddag 11 mei 2024 in de tent van Reuzedei plaats. Veilingmeester Aize Wijnstra (op de foto onder terst rechts) verkocht de vcirca veertig doeken bij opbod. Eeltsje Kneefel (op de foto midden) en Kees Middendorp lieten doek voor doek aan de aspirant-kopers zien.

Foto's: Slach troch Akkrum

240511 Akkrum Kunstroute veilingdoeken2023 c AmarinsZandstra

Nog geen reacties.

(advertentie)