Akkrum.net

Brandweer Akkrum heeft het oefenseizoen van 2022 dinsdagavond op een bijzondere wijze afgesloten. Zo’n tien leden van team speelden trefbal en zaalvoetbal in de sportzaal in Aldeboarn. Niet zomaar een potje: ze sportten met brandweerhelm op en een persluchtmasker op.

,,Het sporten met ademlucht op is niet veel zwaarder dan het brandweerwerk wat we soms moeten uitvoeren. Je bent door het gelaatstuk wat beperkt in je zichtveld waardoor zeker het trefballen een stuk lastiger is’’, aldus een woordvoerder van Brandweer Akkrum, ,,Daarnaast is het dragen van het toestel op je rug ook iets wat je normaal bij sport niet mee hoeft te sjouwen. Het bewust in- maar vooral uitademen is bij het dragen van ademlucht belangrijk, doe je dit niet goed dan kun je in een “ademcrisis” komen.’’

Met de bijzondere oefenavond sloot Brandweer Akkrum de reeks dinsdagavonden met steeds weer andere oefeningen af. Het opensnijden van autowrakken oip het terrein van de kazerne, het blussen met de aanvoer vanaf open water onder lage druk, de meest uiteenlopende taken kwamen voorbij.

Foto's: Brandweer Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)