Akkrum.net

Tranen en ongeloof. Spelers van het iepenloftspul De Heksen in Akkrum vielen elkaar woensdagavond troostend in de armen. De try-out voor genodigden sneuvelde vanwege technische problemen. De toneelmicrofoons werkten niet naar behoren. Regisseur Job de Roo en muzikaal leider Bas Meekhof vonden het onverantwoord om de voorstelling door te laten gaan.

,,Jullie hebben hier zo keihard naar toe gewerkt. Het is van zo’n hoog niveau dat we het publiek niet op deze manier het stuk willen laten zien’’, luidde de verklaring tegenover de spelers. De club van 25 acteurs zat in de schmink, acht grimeurs hadden zich uit de naad gewerkt, alles leek klaar voor een sfeervolle try-out onder relatief goede weersomstandigheden. De teleurstelling was groot. Desondanks pakte het publiek de afgelasting redelijk goed op.

De technici van Dreamteater Akkrum gaan donderdag ,,keihard aan de slag’’ om het euvel met de toneelmicrofoons te verhelpen, vertelt voorzitter John Gijsman.  ,,De hoop is no dat we tongersdeitejûn in try-out draaie kinne. At dat slagget, spylje we freed de première.''

Bestuur, regisseur en de muzikaal leider hadden intens overleg voordat het besluit woensdagavond werd genomen. Het publiek stond op dat moment klaar om op de eerste van twee tribunes plaats te nemen. De sfeervol verlichte tuin achter het monumentale wooncomplex Coopersburg was klaar voor een nieuw spektakel. ,,It is net oars, it is hiel, hiel sneu foar al dy spylders en frijwilligers’’, aldus een van de bezoekers na afloop.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Spelers wachten in de tent in afwachting van het besluit.

 

Nog geen reacties.

(advertentie)