Akkrum.net

De werkzaamheden aan de A32 tussen Heerenveen en Grou zijn maandagavond voorzichtig begonnen. Alle aangekondigde afzettingen waren aan het begin van de avond nog niet actief. Verscheidene automobilisten konden later op de avond vanuit Heerenveen de afslag naar Akkrum en Nes niet meer af en moesten via Grou omrijden. Wegwerkers waren maandagavond voornamelijk met de belijning bezig.

De lijnen voor de tijdelijke rijstroken zijn met behulp van een zelfrijdende robot uitgezet. De zogeheten stuurlijnen zijn bedoeld voor de wegmarkeerders, die de gele belijning op het wegdek schilderen. Die stuurlijnen zet de robot met hoge snelheid. Met behulp van een spuitbus aan de zijkant van de robot worden de dunne streepjes om de zoveel meter op het asfalt gespoten of als gps-punt opgeslagen en aan de wegmarkeerders doorgegeven.

Mark van de Wolfshaar (op de foto rechts) en Pascal Schippers van Timmermans Landmeetkunde uit Donkerbroek hebben meerdere lijnen over het tien kilometer lange traject tussen Heerenveen en Grou uitgezet. De tijdelijke, gele belijning is voor het verkeer. Ook zetten ze digitale stuurlijnen uit voor de asfalteermachine, die met hulp gps-satellieten het nieuwe wegdek precies op de juiste plek leggen.

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de A32 tussen Heerenveen en Akkrum vinden ‘s avonds en ‘s nachts plaats. Dat is de reden waarom de aannemer over de hele lengte aan beide zijden van de weg lichtmasten heeft geplaatst.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Een lange rij lichtmasten tussen Heerenveen en Grou verlichten de nachtelijke werkzaamheden aan de rijksweg A32, die over een traject van tien kilometer volledig wordt gesloopt en opnieuw gebouwd.

Nog geen reacties.

(advertentie)