Akkrum.net

De tiende editie van de Spikerspulwike in Akkrum op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus 2024 wordt extra feestelijk. Samen met de artiesten van Circus Salto belooft de Spikerspulwike-commissie er ,,een feest van de te maken’’. Deelnemers spijkeren niet alleen hutten in elkaar, maar kunnen ook optreden en kunstjes doen in een echte circustent.

Zo’n 120 kinderen worden gedurende het drie dagen durende evenement verwacht. ,,Wij hebben er ontzettend veel zin in en kijken er weer erg naar uit’’, aldus de organiserende commissie. De week is voor alle leerlingen, die op een van de beide basisscholen in Akkrum zitten. Het gaat om kinderen uit Akkrum, Nes en omliggende dorpen, die volgend schooljaar in de groepen 4 tot en met 8 zitten.

Dringend op zoek naar vrijwilligers
De Spikerspulwikecommissie is dringend op zoek naar vrijwilligers, die de 120 kinderen drie dagen onder hun hoede nemen. Het gaat om de zorg en begeleiding van ongeveer twintig groepjes van elk zes kinderen, die hutten bouwen of een sport- en spelmiddag doen. Per dagdeel zijn minimaal twintig begeleiders nodig zijn. Daarnaast worden ze ingezet voor het spijkerloket, de catering, op- en afbouw van het terrein en allerlei andere taken.

Elk kind moet één volwassene opgeven, die in elk geval één dagdeel een vrijwilligerstaak vervuld. ,,Veel liever hebben we natuurlijk dat mensen zich opgeven als bijvoorbeeld begeleider bij het hutten bouwen voor drie dagen achter elkaar’’, luidt het advies van de commissie.

  • Aanmelden kan tot en met 16 juni 2024 op deze link

Foto's: Spikerspulcommissie

Nog geen reacties.

(advertentie)