Akkrum.net

De theatervoorstelling Afhaalverhalen van Firma Draaijer & DeVries, die in Akkrum zou worden gehouden, is afgelast. In een persbericht hadden de makers al aangekondigd dat Chinees-Indisch restaurant Lotus het startpunt zou zijn. Na een wandeling zouden drie amateurkoks ook in zorgcentrum Leppehiem koken. Meerdere dagen in april waren daar in de agenda van de theatermakers al voor gereserveerd. Struikelblok is dat in de keuken van het zorgcentrum geen externe koks mogen werken.

De afspraken met Chinees-Indisch restaurant Lotus lagen al vast. Romke Gabe Draaijer en Eline de Vries kwamen zelf bij de familie Wu langs om de zaken te regelen. Ook Leppehiem zou in de route worden meegenomen. Op dat moment waren de persberichten al verspreid en in een telefonische toelichting met de redactie van Akkrum.net meer informatie over de voorstelling in Akkrum gedeeld. Na publicatie van het bericht op de lokale nieuwssite vorige week bleek de vork net even anders in de steel te zitten. Leppehiem was wel op de hoogte, de familie Wu nog niet.

,,In de voorstelling werken we met amateurkoks, die gerechten voor het publiek bereiden, alleen mogen in de keuken van Leppehiem geen externe koks eten bereiden wegens een keurmerk’’, aldus de theatermakers. Het wordt hen te duur om de Leppehiem-koks alles te laten bereiden. ,,Ook gaat de kracht van het verhaal en van het gerecht eruit. Helaas hebben we daarom in goed overleg deze voorstelling uit de planning gehaald. Een andere geschikte locatie in Akkrum, die ook qua tijdsplanning klopte, werd helaas te moeilijk vanuit productioneel oogpunt.’’

Ook een andere voorstelling is geschrapt. In vier dorpen is het wel gelukt. Dertig bezoekers krijgen daar een voorgerecht, waarna ze met de beide theatermakers door het dorp naar een volgende locatie wandelen. Daar volgen nog twee gangen. Tijdens het theaterdiner, dat de titel “Afhaalverhalen” heeft, worden de gerechten op locatie bereid. De theatermakers hebben daarvoor drie kookliefhebbers geselecteerd, die zich van tevoren hebben aangemeld.

Foto: Lotus Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)