Akkrum.net

Het team van skûtsje Vriendschap uit Akkrum kijkt met plezier terug op de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen 2023. De ploeg van schipper Sander Meeter haalde in twee wedstrijden een top 3-plek. Op het IJsselmeer op Hindeloopen een tweede plek en derde in Lemmer en Heeg. Tot de laatste wedstrijd in Lemmer bleef het mogelijk om in het eindklassement een podiumplaats te behalen.

Tijdens de laatste wedstrijd ging het echter niet helemaal zoals gehoopt. Er was twee keer een algehele valse start en de derde keer raakte het skûtsje de indrington aan. Hierdoor moesten de Akkrumers draaien en opnieuw over de startlijn zeilen. Dit zorgde ervoor dat het skûtsje als vertrok en dus op grote achterstand begon.

Desondanks wist Sander Meeter met zijn team als achtste over de finish te gaan. Al met al een goede prestatie, maar dit zorgt er helaas wel voor dat een plaats in de top-3 was verkeken. Het IFKS-skûtsje van Akkrum eindigde als vijfde in het eindklassement.

Sponsoren
Het team van skûtsje Vrienschap heeft dit jaar grote slagen gemaakt voor wat sponsoren betreft. Voor volgend jaar staat één grote wens genoteerd: een nieuw zeil bij elkaar sparen. Het skûtsje zeilt nu met een oud grootzeill van de Eildert Sietez, het Akkrumer SKS-skûtsje, maar dat is vernaaid. Het vernaaien van een zeil zorgt er voor dat de bolling niet optimaal is.

Actiedagen
Het team van de Vrienschap gaat ook twee actiedagen organiseren om het skûtsje meer bij het dorp te betrekken en andersom. ,,We willen dat het skûtsjesilen in Akkrum weer echt gaat leven. We hebben tenslotte wel twee skûtsjes en daar kunnen we trots op zijn.’’

Foto's: Skûtsje Vriendschap

230829 IFKS Lemmer Vriendschap

Nog geen reacties.

(advertentie)