Akkrum.net

Een klein feestje, maar wel voor alle kinderen uit de klas. Een Zweeds idee, door de Rijksuniversiteit Groningen uitgewerkt en vanaf nu op het station in Akkrum mogelijk. Ouders, pakes, beppes of anderen organiseren de party met spelletjes, hapjes en drinken. Een of meerdere jarigen uit de klas nodigen iedereen uit. Stasjon Akkrum biedt haar locatie gratis aan.

Het Stasjon is de plek waar Gerda Cuperus sinds een half jaar als coach, trainer en workshopleider actief is. ,,We hebben hier een mooie ruimte gecreëerd, waar nu ook klassenfeestjes gegeven kunnen worden’’ vertelt Cuperus, die zegt blij te zijn met de nieuwe activiteit op het station. ,,Zeker als je het feest met meerdere jarige kinderen - en dus ouders - organiseert is het een stuk goedkoper, minder tijdrovend en leuker’’.

,,Sommige kinderen worden nooit voor een verjaardagsfeestje uitgenodigd. Ze liggen om wat voor reden dan ook buiten de groep. Met het project Klassenfeestjes stimuleren we om de hele klas uit te nodigen. Zo wordt op een leuke en onopvallende manier voorkomen dat er kinderen zijn die nooit een verjaardagsfeestje hebben.’’, vertelt mede-initiatiefnemer Marc Conradi van de projectorganisatie Druk & Dwars, die aan de Rijksuniversiteit Groningen en het Noordelijk Onderwijsgilde is gelieerd. Op meerdere locaties in Nederland worden de klassenfeestje op deze manier georganiseerd.

- Gerda Cuperus van Stasjon Akkrum: 06 155 67 970 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- www.drukendwars/nl/over-klassenfeestjes.
- Gratis draaiboek van Druk en Dwars

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)