Akkrum.net

De jonge jeugd van Akkrum en Nes kan vanaf vrijdagavond 28 oktober 2022 weer naar het onderkomen van de STAJ Akkrum bij de Utingeradeelhal. Na een periode van twee jaar met coronabeperkingen wil het bestuur de jongerenactiviteiten weer een boost geven. Als er minstens tien jongeren zijn, dan gaat het los. Vrijwilligster Diana Wels verwacht er veel van: ,,We hebben geluiden gehoord dat er brede interesse is’’.

In eerste instantie gaat het STAJ-honk komende vrijdagavond open. Jongeren van 13 tot en met 16 jaar kunnen aan allerlei activiteiten meedoen of gewoon lekker muziek luisteren, kletsen, (gratis) frisdrank en chips nuttigen. Spelletjes zijn er in overvloed: games op de Playstation spelen, bordspellen, tafelvoetballen en meer.

Meedenken over activiteiten
Een aantal jongeren heeft meegedacht wat ze bij STAJ Akkrum terug willen zien. Behalve aan spelletjesavonden denken ze ook aan een thema-avond, filmavond of een avondje lasergamen. In januari en februari 2023 organiseert STAJ Akkrum elke maand een activiteit voor de basisschooljeugd uit de groepen groep 6, 7 en 8.

Corona
Na de coronaperiode was het moeilijk om de jeugd weer te bereiken, vertelt vrijwilliger Diana Wels. Het jeugdhonk was wel elke vrijdag geopend, maar er kwam niemand. Een van de gangmakers achter STAJ Akkrum is Jan Vledder. Hij zit al meer dan tien jaar in het bestuur, nu samen met Fardau Folkertsma, Wessel  Folkertsma en Sietse de Vos. ,,Onze missie is om het jeugdhonk altijd open te houden. Eenmaal dicht krijg je de loop er niet zo maar weer in’’, vertelt hij. Jouke Bos, Diana Wels en Nienke van der Berg meldden zich kort geleden als vrijwilliger aan. ,,We willen er weer een prachtig en bruisende locatie van maken.’’

Sociale media
Diana Wels: ,,We zijn met zijn allen bezig om de social media een boost te geven en een nieuwe website te bouwen. De nieuwe website verschijnt binnenkort. Verder hebben we contact met de wijkagent en de jeugdwerkers, die in Akkrum werkzaam zijn. Een nauwe en laagdrempelige samenwerking, zodat we goed voor de jeugd kunnen zorgen. En dat de jongeren kunnen genieten van een avond samen zijn.’’

Ouders welkom
Ouders zijn ook altijd welkom om even sfeer te proeven. Diana Wels: ,,Je weet dan waar de jeugd rond hangt. En wil je als vrijwilliger helpen, kom dan ook gerust langs. Het leuke is dat door de bekendmaking op social media er al verschillende ouders zich hebben aangemeld.’’ Op dit moment bestaat het bestuur uit Jan Vledder en Fardau Folkertsma en daarnaast nog twee jongens van rond de 22 jaar die ook de bardiensten tot hun nemen op de vrijdag avonden.

  • Vrijdag 28 oktober 2022 20.00-22.00 Openingsavond
  •  Bij voldoende animo elke vrijdagavond van 20.30 tot 23.30 uur

Foto's: STAJ Akkrum/Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Juli 2006: Jongeren hebben het jeugdhonk van de stichting voor jeugd- en jongerenwerk STAJ compleet vernieuwd. Een grote graffititekenening siert de voorkant van het houten gebouwtje, een voormalige directiekeet, die naast de sporthal staat.Jongeren uit Akkrum hebben de soos van de stichting voor jeugd- en jongerenwerk STAJ compleet vernieuwd. Een grote graffititekenening siert de voorkant van het houten gebouwtje, een voormalige directiekeet, die naast de sporthal staat.

2017: Een directiekeet als onderkomen voor de jeugdactiviteiten in Akkrum-Nes17022052a Akkrum STAJ onderkomen

Een van de bezoekers van het jongerenwerk in Akkrum schildert het logo van de stichting STAJ op de muur van de compeet vernieuwde soos, een voormalige directiekeet.Een van de bezoekers van het jongerenwerk in Akkrum schildert het logo van de stichting STAJ op de muur van de compeet vernieuwde soos, een voormalige directiekeet.

Nog geen reacties.

(advertentie)