Akkrum.net

Het skûtsje van Akkrum zeilde donderdag 17 augustus 2023 op het IJsselmeer bij Lemmer een stabiele race in de strijd om het SKS-kampioenschap. Grou heeft de titel al binnen, maar verderop in het veld valt nog genoeg te verhapstukken. Pieter Meeter maakte het bij Lemmer op het laatst nog spannend. Met een mooie zesde plek verstevigde hij ook de zesde plek in het klassement.

De commissie van Skûtsje Lemmer, die de tweede wedstrijd op het IJsselmeer organiseert, had er met een lekker windje een “op-en-del-baan” in gelegd. De bovenste ton lag voor ‘t strand, waar de toeschouwers een mooi plekje hadden.

Akkrum had een minder mooie start dan in de eerste wedstrijd van woensdag op het IJsselmeer en dat bleek ook bij het ronden van de hoogste ton. Pieter Meeter en de mannen kwamen daar als zevende omheen. Die plek konden ze even vasthouden, maar toen ze weer bij de bovenste ton kwamen, dook Earnewâld tussen hen en de ton. Die manoeuvre is niet toegestaan, vandaar dat Pieter Meeter ze aanriep en meldde dat ze de boei opnieuw moesten ronden. Alzo geschiedde en hiermee kwamen de Akkrumers niet op de negende de achtste plek te liggen.

Al gauw kon Akkrum het zevende plekje terug pakken. De geschiedenis herhaalde zich bij de hoogste ton, ditmaal met Joure, die geen ruimte gaf. Dus hees Akkrum de protestvlag in het want. Het rode doek werd er weer uitgehaald voordat er gefinisht werd.

Vlakbij de finish leek het er nog even op dat Akkrum nog twee plekjes zou verliezen, maar kon Pieter Meeter 'm net op tijd over de finish zeilen. Een stabiele race dus en inmiddels ook een stabiele zesde plek in het klassement. Morgen de slotwedstrijd in Sneek. Wat zit er dan nog in voor de Akkrumers?

Het klassement tot en met de tweede wedstrijd van donderdag 17 augustus 2023 op het IJsselmeer bij Lemmer:

#KlassementTot.Wedstr. Pt.Extra Pt.Sl. Wedstr.Pt.