Akkrum.net

De tweede dag van de Spikerspulwike in Akkrum is tot nu toe de warmste dag in de historie van dit evenement. Om het timmeren van de hutten en de sport- en spelmiddag ondanks de hitte toch door te laten gaan, werd een aantal onderdelen in het programma aangepast. Watersproeiers werden neergezet en verschillende waterspelletjes zaan het programma toegevoegd.

De kinderen werden gedurende de warme dag meerdere keren met zonnebrandcréme ingesmeerd. Vrijwilligers gingen de hele dag over het veld met water en sponzen om extra verkoeling te bieden. De kinderen vonden dit geweldig en deden dan ook met veel plezier mee aan dit waterballet.

Aan de hutten van pallets en hout is donderdag weer fanatiek getimmerd en geschilderd. Er staan achttien prachtige hutten, die een tweede verdieping gekregen hebben. In een aantal gevallen hebben de huiseigenaren zelfs een glijbaan. Sommige hutten zijn ook voorzien van zonnepanelen.

Het sport- en spelprogramma in de middag bevatte naast waterspelletjes ook activiteiten zoals mastklimmen, spijkerbroekhangen en een buikschuifbaan.

Op de laatste dag van de Spikerspulwike, vrijdag 26 augustus, kunnen de kinderen nog de laatste hand aan hun hutten leggen. In de middag staan er verschillende workshops op het programma.  Rond 15.00 uur mogen alle ouders de hutten komen bewonderen, ook buren, pakes en beppes en andere dorpsgenoten zijn dan van harte welkom om de Spikerspulwike samen af te sluiten.

Omrop Fryslân besteedt morgen, zowel op radio als op de tv, aandacht aan de Spikerspulwike in Akkrum.

Foto's: Spikerspulwike Akkrum

220525 Spikerspulwike 1

220525 Spikerspulwike 2

220525 Spikerspulwike 3

220525 Spikerspulwike 5

220525 Spikerspulwike 7

220525 Spikerspulwike 9

Nog geen reacties.

(advertentie)