Akkrum.net

De snelheidscamera van Ferrie Maaswinkel aan de Ulbe Twijnstrawei telt de passerende wielerkaravaan als een vrachtwagen

,,Ze gingen best hard hoor, de dames van het peloton. Zo hard dat mijn Telraam, dat het verkeer op de Ulbe Twijnstrawei telt, het peloton voor een vrachtwagen aanzag.’’ Ferrie Maaswinkel uit Akkrum zat op de eerste rang tijdens de doorkomst van het vrouwenpeleton van de Bloeizone Fryslân Tour zaterdag door Akkrum. Tweemaal registreerde hij ze op zijn snelheidscamera, die ook nog eens de aantallen voetgangers, fietsers, personenwagens en vrachtwagens telt.

De meting van Maaswinkel wijst uit dat de dames de maximum snelheid van dertig kilometer per uur royaal overschreden. De karavaan denderde onder politiebegeleiding tweemaal dwars door Akkrum en langs Nes. De meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen werd gewonnen door Ellen van Dijk. De zege in de toer van zaterdag was voor de Italiaanse Rachiele Barbieri.

Met de wielertour vroeg Bloeizone Fryslân aandacht voor de lokale afdelingen, die overal in de provincie worden opgericht. Bloeizone Akkrum promootte de tocht, regelde spandoeken en vroeg tegelijkertijd aandacht voor Internationale Vrouwendag, die op 8 maart wordt gevierd, en gezondheid voor vrouwen in het bijzonder.

- Het Telraam van Ferrie Maaswinkel staat op de Ulbe Twijnstrawei gericht en telt alle passerend verkeer. De telgegevens zijn op deze link te vinden.

Foto boven: Ferrie A.C. Maaswinkel, video Ad van Dorrestein,  foto onder: Mettje van der Werff

 

220305 Akkrum wielertoer vrouwen 2 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)