Akkrum.net

Een flinke dosis gezelligheid en muziek van dertien gezelschappen, die qua aanbod totaal verschilden. Het Watermuziekspektakel in Akkrum bood de pleziervaarders een gevarieerd aanbod, waar ze twee uren lang van konden genieten. Een aantal bruggen in De Boarn en het smalle vaarwater Trigreppel stonden speciaal voor de lange sliert vaartuigen open. Vaste deelnemers viel het op dat er meer kleinere boten waren. Een paar grote sloepen konden in elk geval niet door de lage duiker aan het eind van de Trigreppel.

Traditiegetrouw werd het evenement afgesloten met een sfeerfol optreden van Kapel Bjusterbaarlik uit Akkrum. De muzikanten zijn regelmatig bij grote evenementen te vinden en kennen het klappen van de zweep. Drie popkoren waren aanwezig, waaronder Reunited uit Leeuwarden. Popkoor JustforFun uit Grou – aangevuld met topzangers uit Akkrum – en Popkoor Joursound uit Joure zongen samen en werden ondersteund en begeleid door zanger Sander Metz. Shantykoor Kromme Knilles Sjongers uit Akkrum – met de tophit Engelbewaarder van smartlappenzanger Marco Schuitmaker – bracht een gevarieerd repertoire ten gehore.

Muziekvereniging Harmonie Akkrum was op meer fronten actief. Het mixorkest met jeugdblazers stond langs de Trigreppel, maar was net te vroeg weg voor de laatste bootjesvaarders. Bigband Gruppo di Brasso stond op de Bûterwal met op de achtergrond de pas gerenoveerde, karakteristieke woningen en voormalige pakhuizen. Het Heerenveens Muziek Corps, waarin ook Akkrumer muzikanten spelen, had een zonnig plekje aan het water in de tuin van wooncomplex Coopersburg.

Pop-, country- en ook andere muziek kwam van andere bands en groepen. Op het terras van grandcafé & hotel Goerres speelde het Duo No Sa te midden van etende en drinkende gasten, terwijl de bootjes over het water voorbijkwamen en even bleven hangen. De band Dimension speelde op de kade van Jachtwerf Oost. Het geluid van Duo Moonvalley – bij de brug in de UT-wei – had wel een tikkeltje steviger gemogen, maar was op zich prima te horen. Langs de Trigreppel zelf speelden verder White Rabbit en Partour. Gerret Trubadoer was er niet bij vanwege een handblessure.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan - Video's: Robert Blaakmeer
 

240511 Akkrum Watermuziekspektakel 1

Kapel Bjusterbaarlik aan de oude Boarn.240511 Akkrum Watermuziekspektakel 2 1000

De Trigreppel in het centrum van Akkrum loopt lekker vol met bootjes.240511 Akkrum Watermuziekspektakel 3 1000

 

De band Dimension op de kade van Jachtwerf Oost. (c) Akkrum.net240511 Akkrum Watermuziekspektakel 6 1000

Popkoor Reunited uit Leeuwarden aan de oude Boarn.240511 Akkrum Watermuziekspektakel 12 1000

240511 Akkrum Watermuziekspektakel 13 1000

 

Jong geleerd, nee, heel jong geleerd, oud gedaan...240511 Akkrum Watermuziekspektakel 15 1000

Shantykoor Kromme Knilles Sjongers bracht onder andere de tophit Engelbewaarder ten beste. Het nummer staat sinds kort op het reportoire van het Akkrumer koor.240511 Akkrum Watermuziekspektakel 16 1000

 

Drukte voor bigband Gruppo di Brasso.240511 Akkrum Watermuziekspektakel 18 1000

Bigband Gruppo di Brasso speelt het lied You Know I’m No Good van Amy Winehouse.

Nog geen reacties.

(advertentie)