Akkrum.net

Het IFKS-skûtsje Vriendschap uit Akkrum zeilde zaterdag 19 augustus 2023 de eerste wedstrijd op Hylpen in de klasse a-klein. Schipper Sander Meeter heeft er zin in en hoopt ook dit jaar het beste uit zijn team te kunnen halen. Vorig jaar werd de Vriendschap tweede in het algemeen klassement, eerste werd toen de Reuzen uit Akkrum, het skûtsje dat nu onder de vlag van Goutum vaart.

De wedstrijdleiding had een gate (ook bekend als een op-en-del baan) erin gelegd. Op deze wedstrijdbaan mag er gekozen worden welke boei er gerond wordt, bakboord of stuurboord. Bij de start liep het skûtsje Vrienschap meteen mooi naar de eerste ton en rondde deze als vijfde van de vloot. Gaandeweg de wedstrijd liep de Vriendschap op de andere skûtsjes in en slaagde erin om als tweede over de finish te zeilen.

Foto: Skûtsje Vriendschap

Bij de foto:

Het team van skûtsje Vrienschap is klaar voor de IFKS-strijd. Achter van links naar rechts: Karry Tichelaar, Jetse Durkstra, Tjardo Hoekstra, Gerben Haven, Siete Meeter, schipper Sander Meeter, Arnoud Aardema, John Haitsma en Sipke de Jong. Voor van links naar rechts: Harry Haitsma, Anja de Jong, Joëlla Beekhof, Hylke Talsma en Thomas Haitsma.

 

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)