Akkrum.net

Het Akkrumer skûtsje ligt al in de kom van Lemmer.

,,Nou wat een dag, wat een wedstrijd!’’ Met een diepe zucht blikken de skûtsjesilers van Akkrum terug op de inhaalwedstrijd van De Veenhoop, die dinsdag 15 augustus 2023 bij Woudsend werd gezeild. Of eigenlijk twee wedstrijden, want om na de start om 11.10 uur moesten Sneek en Lemmer terug. Ze waren te vroeg over de lijn.

De rest van de vloot kon door zeilen en Akkrum leek een prachtige start te hebben. Maar de slag naar de bovenste ton was helemaal niks. Schipper Pieter Meeter en zijn mannen kwamen als elfde om de ton.

Ondertussen had Lemmer een protest tegen de commissie en besloot de commissie na circa een kwartier zeilen om de wedstrijd te staken en opnieuw te starten. Iets wat vrij bijzonder is, maar dit bood Akkrum wel weer nieuwe kansen.

Na de beslissing liet Akkrum onmiddellijk het grootzeil zakken en kon het team nog de nodige aanpassingen doen. Om iets voor 12.00 uur kon de skûtsjevloot opnieuw starten. Wat had Akkrum een geweldige start! Deze keer pakte de slag naar de hoogste ton wel goed uit. Als eerste konden zij 'm ronden! En er zat zelfs een gaatje.

In het voor-de-windse rak werden Pieter Meeter en de ploeg ingelopen door drie skûtsjes en gingen ze vierde om de ton. En zo scharrelden ze iedere ronde verder achteruit. Van een vierde naar een zesde en vervolgens een zevende plek. De finish kwam er in en Akkrum deed nog een poging, maar ook die pakte niet uit zoals ze gehoopt hadden en zo kwam Akkrum uiteindelijk als 10e over de finish.

Met deze uitslag zakt Akkrum ook in het klassement terug, van een vierde naar een zevende plek. Terwijl ze virtueel zelfs even derde in het klassement lagen. Conclusie: ,,Een dag om snel te vergeten. Nu op naar Lemmer!’’

Foto's: SKûtsje Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)