Akkrum.net

De jaarlijkse Sint Maartenoptocht in Akkrum-Nes gaat dit jaar dwars door Leppehiem. Het initiatief daartoe komt van Kinderopvang Boartershiem, die in het mienskipssintrum is gevestigd en het evenement samen met ondernemersvereniging VOAN organiseert. De optocht voor de jonge jeugd is op vrijdag 11 november 2022. De muzikanten van fanfare Harmonie Akkrum gaan voorop, de kinderen met hun begeleiders er achteraan.

De feestelijke optocht gaat van het Heechein naar het plein voor Mienskipssintrum Leppehiem. De bewoners helpen ook mee om de snoepzakjes uit te delen. De kaartjes voor de traktatie kunnen bij de kinderopvang worden opgehaald. Nienke van den Berg en Diana Wels van Boartershiem kregen voor hun initiatief de volledige medewerking van Leppehiem.

,,De samenwerking die wij als kinderopvang al met het Leppehiem hebben, maakt dat wij jong en oud bij de optocht kunnen betrekken. De pakes en beppes van Leppehiem helpen mee met het vullen van de zakjes met de traktatie. Ook zorgen we ervoor dat de pakes en beppes dit jaar zelf snoepjes kunnen uitdelen, terwijl de kinderen met hun mooiste lampions langslopen’’, aldus Nienke van den Berg en Diana Wels.

De kaartjes voor de traktatie kunnen bij de BSO-ruimte van kinderopvang Boartershiem in Leppehiem worden opgehaald. Dat kan op een doordeweekse dag tussen 14:15 en 18:00 uur. In de ochtend tussen 07.00 en 14:00 uur kan dat ook bij de kinderopvang 0 - 4 jaar, ook in het Leppehiem.

  • Vrijdag 11 november 2022 18.30 uur Start op Heechein, finish Leppehiem

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)