Akkrum.net

Een klein aantal sieraden en geld zijn de buit van een diefstal aan de Ombocht in Akkrum, waarbij een achterdeur met kozijn compleet is vernield. De inbraak vond donderdagavond plaats. De bewoner was even weg en kwam rond kwart voor elf weer thuis. De ravage in de woning was groot. Vrijwel alle kamers waren overhoop gehaald. Hoewel de buren niets van de inbraak hebben gemerkt, is de politie op zoek naar getuigen die donderdagavond iets op de Ombocht is opgevallen.

,,Op it momint dat ik wer yn ‘e hûs kaam, seach ik dat de doarren fan de wc, de dûsj en de sliepkeamer beneden iepen stiene. Doe wist ik fuortendaliks genôch. Ik bin hiel foarsichtich nei binnen gongen en seach dat yn de foarkeamer ien laat iepen helle wie. Dat wie noch frij netsjes, mar doe’t ik op de oare keamers kaam, wie it ien grutte gaos’’, vertelt de gedupeerde Akkrumer. De gestolen sieraden waren van zijn drie jaar overleden vrouw. ,,Ik hie se yn in potsje bewarre, in kettinkje, wat rinkjes, net iens safolle’’.

De achterdeur met dubbele sloten was compleet vernield. Ook het kozijn was ontzet. Beiden moeten volledig worden vernieuwd. De politie heeft dezelfde avond een proces-verbaal opgemaakt en de volgende ochtend forensisch onderzoek gedaan. Omdat op het bed ook allemaal spullen lagen, mocht de Akkrumer donderdagnacht niet thuis blijven slapen. Hij heeft de nacht bij zijn dochter thuis doorgebracht.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)