Akkrum.net

Kinderen konden mini-zonneboten bouwen en laten rondvaren in een grote bak met water

De Fiatjes 500, die straks als deelauto voor inwoners van Akkrum en Nes klaar staan, zijn ongeveer even groot als de Sojoezraket, waarin astronaut André Kuipers in 2011 werd gelanceerd. Tijdens zijn twee inleidingen in de Terptsjerke in Akkrum zaterdagmiddag op Reuzedei, gaf hij aan dat hij en zijn twee collega’s krap zaten. Alsof ze op de voorbank van de deelauto van Duurzaam Akkrum-Nes zaten.

Met tweemaal een vrijwel volle Terptsjerke toonde de Reuzedei-commissie zich zeer tevreden. In de lezing zelf verhaalde André Kuipers over zijn avonturen in de ruimte en de kleine, zo zo kwetsbare aardbol, waar we met zijn allen goed op moeten passen, aldus de strekking van zijn betoog. Hij tipte daarmee het doel van het eendaagse duurzaamheidsevenement Reuzedei aan, dat met tal van activiteiten goed werd bezocht.

Overal in het dorp en met name rond de Kolk bij de spoorbrug was van alles te doen. Terwijl de NK Zonnebootraces in volle gang waren, bouwden jonge knapen mini-zonneboten, bakten kinderen pizza’s bij La Ruota en fietsten jonge jongens met helm op over hindernissen alsof ze nooit anders hadden gedaan. Duurzaam, duurzaam, duurzaam was het wat de klok sloeg. Op de kraampjesmarkt verkocht Duurzaam Akkrum-Nes zijn abonnementen voor deelauto’s, Plaatselijk Belang won nieuwe leden en verkochten diverse standhouders en verderop ook foodtrucks verantwoord eten.

Ondanks de stevige wind zorgde het relatief mooie weer voor een prima sfeer in het hele dorp.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

22052851 AKkrum Reuzedei Hurdfyster

220528 Akkrum Reuzedei fietspomp Benzinepomp 1000

220528 Akkrum Reuzedei mini solar 1000

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)