Akkrum.net

De sfeervolle kerstverlichting in en rond het winkelcentrum van Akkrum wordt steeds groter. Behalve de verlichtingscommissie van ondernemersvereniging VOAN hangen ook steeds meer ondernemers en bewoners feestversiering op. ,,Naast onze eigen inzet zijn er veel mensen die hun huis of zaak versieren en daar zijn wij blij mee’’, vertelt Wim Hiemstra, die in decembermaand samen met een heel team vrijwilligers de feestversiering van de VOAN ophangt.

De negen verlichte kerstbomen in en rond het centrum worden door omwonenden en passanten enthousiast ontvangen. De kerstboom op het eind van de Trigreppel en Leechein zorgde voor blije reacties van omwonenden. Een aantal van hen heeft inmiddels in en rond het huis zelf ook versiering opgehangen.

De verlichting op het Heechein is sober dit jaar, vertelt Wim Hiemstra, ,,Dat heeft alles te maken met de dorpsvernieuwing”. Op de Tsjerkebleek staan wel kerstbomen, de Terptsjerke zelf is uitgelicht, terwijl overbuurman cafetaria Veenema de kerstverlichting heeft opgehangen. Dat geldt ook voor bouwmarkt Hubo, die ook aan de zijde van het parkeerterrein kerstverlichting heeft, en Slagerij Spijkerman, die voor de feestelijke versierde winkelpui zelfs twee vuurtjes heeft branden.

Naast de dertig verlichtingsornamenten aan de straatlantaarns in het centrum is ook het verlichte skûtsje Nynke van Prego Zeilzwerven in de kolk bij de spoorbrug te vinden. Op verzoek van inwoners van Akkrum blijft de verlichting tot begin januari 2024 hangen.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Skûtsje Nynke in de spoorkolk231203 AKkrum kerstsfeer 6 1000

De kerstboom op het eind van de Trigreppel en Leechein zorgde voor blije reacties231205 AKkrum kerstsfeer 2 1000

231205 AKkrum kerstsfeer 3 1000

De uitgelichte Terptsjerke met kerstbomen op de bleek.231205 AKkrum kerstsfeer 4 10000

Nog geen reacties.

(advertentie)