Akkrum.net

Direct al drukte zondagochtend rond koffietijd.

De ijsbaan in Akkrum is open. De vorst van zaterdagnacht heeft zo goed zijn werk gedaan, dat het ijs overal betrouwbaar is. Alleen een smalle strook langs de betonnen kademuur bij de kantine is afgezet met oranje pylonen, omdat het ijs daar onbetrouwbvaar is.

 ,,De minsken binne fan herte wolkom'', vertelt een enthousiaste voorzitter André Tanis van IJsclub Foarút. Samen met bestuurslid Sjirk de Vries deed hij kort na negen uur zondag opnieuw een meting. De vijf centimeter, die zaterdag nog werd gemeten, is aangegroeid tot de vereiste dikte. Het ij is nu overal minstens zeven centimeter.

IJsclub Foarút verkoopt vanuit een kraampje op het ijs warme chocolademelk en koffie. Leden hebben op vertoon van hun ledenkaart gratis toegang tot de baan. Bezoekers kunnen zich ter plekke ook als lid inschrijven.

Schaatsen lenen

De ijsclub heeft ook schaatsen beschikbaar, die kosteloos mogen worden gebruikt. Het gaat om de zogeheten Easygliders voor beginnende schaatsers.

Foto's: IJsclub Foarút en Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Het ijs is op dikte: bestuurslid Sjirk de Vries boort een gaatje, voorzitter André Tanis kijkt toe.221217 Akkrum ijsbaan meten knie

 

221218 Akkrum ijsbaan afzetting betonrand

211210 IJsbaan Akkrum met ijsvloertje 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)