Akkrum.net

De ijsbaan in Akkrum loopt op: de hoogste toppen gras op die kant staan nog boven water. Het water komt via de put rechtstreek uit de Trigreppel even verderop.

Het is nog onzeker of aan het eind van de week op de ijsbaan in Akkrum kan worden geschaatst. De matige vorst van circa zes graden 's nachts wordt afgewisseld met temperaturen van rond de nul overdag. ,,We hoopje fansels wol dat it slagget, mar wy moatte earst 8 oant 9 sentimeter iis ha, foardat it feilich is. ‘t Is ôfwachtsjen of de baan ein dizze wike iepen kin.'', zegt voorzitter André Tanis van IJsclub Foarút.

Het bestuur heeft donderdag de pomp aangezet. De andere dag is een mankement in de afsluiting gerepareerd. Normaliter loopt de baan in drie dagen vol water, maar maandagochtend waren de toppen van het gras nog te zien. Het achterste deel, dat afloopt, stond al onder water. Ondanks werkzaamheden aan de weg, bleek de rechtstreekse leiding tussen de pompput bij de ijsbaan en het vaarwater de Trigreppel nog goed te functioneren. Alle water voor de ijsbaan loopt vanuit de Trigreppel in de put, waar een pomp het water op de baan brengt.

Ledenvergadering
Leden van IJsclub Foarút kunnen maandagavond de stand van zaken persoonlijk in ogenschouw nemen. Ze hebben op dat moment hun jaarlijkse ledenvergadering in het clubgebouw naast de ijsbaan, dat samen met Voetbalvereningig Akkrum wordt gedeeld. Tijdens de bijeenkomst wordt andere andere gesproken over de te organiseren wedstrijden op de ijsbaan in Akkrum.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

221206 Akkrum ijsbaan pompen 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)