Akkrum.net

Het groot onderhoud aan de rijksweg A32 tussen Grou en Heerenveen is afgerond. Alle afzettingen voor weggebruikers zijn dit weekend weggehaald. Weggebruikers konden maandagochtend over het laatst vernieuwde deel tussen Akkrum en Heerenveen rijden. De rijksweg tussen Grou en Akkrum was eerder al klaar.

Aannemer Van der Lee uit Lelystad rondt momenteel de laatste werkzaamheden af, maar daar zal het verkeer weinig overlast van ondervinden. De A32 is over een lengte van bijna tien kilometer volledig vernieuwd. Reden voor de aanpak was het uitzetten van hoogovenslakken, die voor de fundering werden gebruikt en na verloop van tijd uitzetten. Automobilisten klaagden jarenlang over hobbels in de weg. Spoedreparaties verhielpen de problemen maar tijdelijk. Rijkswaterstaat Noord-Nederland besloot tot een ingrijpende aanpak: de fundering van slakken moest er compleet uit.

Aannemer Van der Lee uit Lelystad en een batterij aan onderaannemers zijn in mei met de werkzaamheden gestart, vrijwel dagelijks het klokje rond. De klus zou in zijn geheel binnen vier maanden klaar zijn, maar dat wordt nu eind oktober. Slecht weer en de moeizame aanvoer van materiaal via binnenvaartschepen zijn daar de oorzaak van.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)