Akkrum.net

De Smellebrêge in Akkrum wordt gerenoveerd. Knol Akkrum start direct na de jaarwisseling. Het idee om de weg te hogen en een nieuwe, beweegbare of vaste brug te plaatsen is van de baan. Daarmee zouden kleinere boten als sloepen kunnen passeren. De kosten zijn te hoog en de situatie ter plekke leent zich er niet voor om het wegdek op te hogen.

De bestaande brug en de betonnen onderbouw zijn toe aan groot onderhoud. In de tweede week van januari 2024 start het demonteren van de hameien, de balans en het brugdek. De onderdelen worden per vrachtwagen afgevoerd en onderdak gerenoveerd. Het weghalen gebeurt met behulp van een telescoopkraan, die tegelijkertijd een tijdelijke brugdek voor fietsers en voetgangers legt.

Tijdelijke brug
Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de renovatie passeren. Voor al het andere verkeer zijn de Smellebrêge en Wide Stege afgesloten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio februari 2023.

Verfbeurt
De nieuwe brug wordt in een lichte kleur geschilderd. Reden zijn de hogere temperaturen ‘s zomers. De huidige donkergroene kleur absorbeert meer warmte waardoor de kans op storingen als gevolg van hoge temperaturen toenemen. Met lichte kleuren is die kans minder groot.

Wide Stege opnieuw ingericht
De aannemer die verantwoordelijk is voor de reconstructie van het centrum "Akkrum" zal in deze periode gelijktijdig de Wide Stege aanpakken. De omleiding voor het doorgaande autoverkeer wordt met bebording aangegeven.

Archieffoto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)